Vicent Doménech, Francesc

Quiquet de Castàlia  (Castelló, 1935-2004).
 
 
Fundador i director de Festa, programa de ràdio de La Voz de Castellón, rem.
Fundador i director de Castelloneries, programa de Ràdio Castelló, ser.
Responsable del gabinet de difusió (publicacions i relacions públiques) de Caixa Rural Provincial.
 
Col·laborador de llibrets de gaiata, des de 1953. Va col·laborar en la gaiata 1 durant sis anys.
Primer soci de mèrit de Casa València a Barcelona (distinció concedida el 1969).
Membre actiu de la Junta Central de Festes de la Magdalena del 1961 al 1971, on va exercir els següents càrrecs: delegat del subgrup el Maestrat, al Pregó del 1963; secretari de la Junta (1969), en el vint-i-cinc aniversari de la renovació de les festes; delegat de cases regionals; relacions públiques, i membre de la comissió d’enllaç amb les gaiates, amb José Bonet i Manuel Sanz.
Insígnia d’Or de la Germandat dels Cavallers de la Conquesta, entitat on va ostentar la troba 136, corresponent a Ximén d’En Carròs, un saxó que va participar en les conquestes dels regnes de Mallorca i de València per part del rei Jaume I.
El 1978 el president de la Junta Central, Miquel Mulet i Ortiz, va proposar Francesc Vicent per a la delegació de relació amb els mitjans de comunicació. L’oposició per part de regidors de l’Ajuntament de Castelló i del diari Mediterráneo va fer que Mulet li proposara, com a alternativa, fer-se càrrec de la delegació de cases regionals. Davant el boicot, Quiquet no va acceptar i va dimitir com a membre de la Junta Central de Festes.
 
------------
 
L’autoria de FestaPèdia és deguda a dos grans castellonencs: Francesc Vicent Doménech, "Quiquet de Castàlia", i José Prades García, posseïdors d’uns arxius extraordinaris sobre la història de les festes de Castelló. 
 
En el futur FestaPèdia podria ser coneguda amb el nom de «diccionari enciclopèdic Prades-Vicent».
 
Manuel Carceller Safont
Llibret Gaiata 8, 2010