Miazza Bueso, José

Aquest home d'antecedents italians, nasqué a Castelló en 1884 i pràcticament tota la seua activitat professional la va dedicar al comerç, ja que va heretar dels seus pares l'establiment conegut amb posterioritat com la “Ferretería El León” que tenia un lleonet metàl·lic col·locat damunt la porta.
Va ser elegit com a Regidor i va prendre possessió el 15 d'abril de 1939 formant part de la Corporació Municipal fins al 12 de juny de 1948.
L'alcalde Vicente Traver Tomás li va encarregar, junt a altres persones rellevants de Castelló com a Ángel Sánchez Gozalbo, Bernat Artola, etc., que muntaren les festes del “Día de la Victoria” a celebrar els dies 17, 18 i 19 del mes de maig de 1939. És molt natural suposar que estes festes podien ser el caliu que fera començar, en posterioritat, les festes de la Magdalena.

Al crear la nova estructura de les festes de la Magdalena en 1945, l'alcalde Benjamín Fabregat el va nomenar President de la Junta de Festejos de la Magdalena perquè es pugués desenrotllar tots els actes que s'havien programat; per exemple, el Pregó dissenyat per Manolo Segarra Ribés, l'Acte de Caritat, la Festa del Poble, el Certamen Literari (desgraciadament desaparegut), les Gaiates Monumentals, la Primera Ofrena en l'Ermita a la Mare de Déu del Lledó (en 1947), etc.

Va morir a Castelló el dia 6 de març de 1955.