Mateu Mañá, Vicente

Nascut al carrer Campoamor de Castelló de la Plana el 13 d’abril de 1953 i mort al Tossal de la Serreta de La Vilavella el 9 de gener de 1994.

De xiquet ja eixia al Pregó Infantil de ‘castellonero’. Ja de jovenet, amb els Cavallers de la Conquesta, va formar part de les primeres ‘filaes’ de moros al Pregó. Més tard, a les gaiates, va ser de la 1, ‘Brancal de la ciutat’, pels amics, i després de la 8, ‘Portal de l’Om’, la seua amb la qual ja havia col·laborat el seu pare.

‘Manifassero’ com pocs i ‘castellonero’ com el que més, va ser de la Junta de Festes durant prou de temps i quan no n’era membre hi col·laborava.

La seua família agraeix de tot cor la dedicatòria per part de la Junta de Festes, aleshores presidida per Sixto Barberà, de la mascletà del dia 13 de març de 1994, dintre -com no- de les Festes de la Magdalena, disparada al Parc Geòleg José Royo.

També va ser membre de l’Associació Arqueològica de Castelló ‘Llansol de Romaní’, del Centre Excursionista de Castelló, de l’AMPA del Col·legi Censal i d’altres associacions de Castelló de la Plana.