Gargori Vicent, Josep

(Castelló, 1940)
Compositor, professor i director musical. Ha realitzat estudis de clarinet a Castelló –amb Joaquim Sanchis–, i de saxofó al Conservatori de València.
Cap de la Rondalla d’Educació i Descans, de Castelló. Segon director titular de la Banda de Música de la Creu Roja de Castelló, de la qual va ser cofundador el 1965, juntament amb Miquel de Sanmillán. La banda va enregistrar nombrosos pasdobles i sintonies per al programa de ràdio Castelloneries. El pasdoble titulat Castelloneries, que data del 1965, va ser la seua primera composició.
Intèrpret i promotor de la dolçaina, de formació autodidacta, des de finals dels anys seixanta del segle XX.
El 1970 va rebre del Ministeri d’Educació el títol de professor de música, i va començar a fer classes a l’escola d’Educació i Descans i a la Llar Serra Espadà (antic Auxili Social).
Cofundador i primer director de la Rondalla «Els Llauradors», el 1968.
Cofundador i director de la Murga Típica Fadrell Camp, el 1972.
Entre el 1976 i el 1990 va dirigir la banda de música de Vilafamés.  Fundador, el 1980, de la Unió Musical Castellonenca, avui del «Círculo Mercantil». El 1994 organitza l’escola d’educands del «Círculo Mercantil» i, alhora, és director i fundador de la banda de la Unió Musical del Grau, que es va presentar en les festes de Sant Pere de 1995. Té registrades a la Societat d’Autors (SGAE) més de setanta composicions musicals.