Mesó del Vi

Mesón del Vino, "Mesó del Vi".
 
Recinte de degustació de vins, dins les festes de la Magdalena de Castelló. La seua primera edició va ser en 1969, quan Joaquin Pitarch Roig era president de la Junta de Festes. Segons es conta, la iniciativa va nàixer en una reunió de la «Cámara Sindical Agraria» a Zaragoza, en 1968. Davant les opinions dels representants d’Aragó, La Rioja i Catalunya sobre la qualitat dels seus vins, el grup de Castelló es va proposar com a àrbitre, dins la celebració de les festes de la Magdalena. El resultat va ser la convocatòria del Mesó amb la participació de cellers de cooperatives i diverses empreses. L’èxit de la iniciativa va sorprendre els mateixos organitzadors.
Per a la primera època el Mesó es va instal·lar a la plaça de l’antiga Pescaderia, vora l’Ajuntament de Castelló. Posteriorment, en diferents edicions de la Magdalena, les ubicacions han estat la plaça Borrull, avinguda del Mar, avinguda del Rei, Hort dels Corders (en 1993) i avinguda Blasco Ibàñez (on es realitza actualment).
El Mesó ha estat un àmbit on s’han celebrat reunions d’enòlegs provinents de Castelló, de regions de la geografia peninsular i també de diversos països europeus. L’associació «Els 20 del 88» en coordina l’organització actualment.
 

Foto: