Grup RAMELL

L´Associació Cultural Ramell va nàixer gràcies a l´esforç conjunt d´un grup de joves amb la intenció d´investigar, recuperar i divulgar el folklore de les comarques septentrionals del País Valencià. Així, iniciarem un camí conjunt de lluita per la recuperació i difusió de la cultura popular i tradicional de les nostres terres.
El Grup Ramell és una associació sense ànim de lucre, que viu gràcies a les subvencions i mostres en les quals participa.
Associació Cultutral Ramell vetlla per la conservació i divulgació del patrimoni musical i coreogràfic popular i tradicional valencià des de 1997.
 
La nostra associació està formada per:
 
» La Ronda. La Ronda de Ramell, un grup de gent que estudia i tracta de copiar la manera de tocar els músics que han continuat la seua tradició gràcies a la cadena de transmissió oral.
 
» Els balladors. De la mateixa manera, els balladors de l’associació han aprés dels balladors i balladores tradicionals de les diverses localitats estudiades, la seua manera lúdica i espontània de ballar, lluny de coreografies.
 
» Gaita i tamborí (dolçaina i tabal). També la nostra formació compta amb músics de gaita i tamborí. Aquests dos elements són imprescindibles dins la nostra música tradicional.
 
» Escoles. Tot el treball d’investigació i recopilació de músiques i balls tradicionals, cauran en l’oblit si aquestos coneixements no es transmeten a les noves generacions. És per això que, des dels inicis, Ramell compta amb diverses escoles, per ensenyar als xiquets, i des de fa uns pocs anys a tota la població en general, tot allò que recopilem amb el treball de camp. Ramell compta amb una Escola Infantil, una Escola Juvenil i una Escola d’Adults de dansa i un Escola de Música, on a més d’aprendre balls, s’educa a respectar i valorar les nostres tradicions, els més menuts aprenen jocs tradicionals, cançons, indumentària i molts altres aspectes de la cultura popular.
 
Més informació:

Foto: