Gaiata 2: Fadrell

S'anomenava en principi Sector de la plaza de la Paz y adyacentes i tenia com a límits els carrers de Ximénez, de l'Escultor Viciano, del Guitarrista Tárrega i de Sagasta incloent els d'Herrero, de Cajal, de Bartolomé Reus, de Moyano, de Fola, de Luis Vives, de Temprado i del General Aranda i el lloc d'emplaçament de la gaiata era la plaça de la Pau. Quan en 1983 es canvia el nom pel de Fadrell, també es modifica el lloc de col·locació de la gaiata, passant-la de la plaça de la Pau a la de Fadrell. És clar que el nom deriva de l'antic poblat establit a la vora de l'ermita de Sant Jaume situada a la partida del mateix nom.
 
Dintre d'aquest sector podem destacar, fonamentalment, el Teatre Principal, a la plaça de la Pau; també hi havia tres sales de cinema com eren el Rialto, el Capitol i el Rex al carrer del General Aranda (hui d'Asensi). Alguns carrers del sector eren recorreguts per la Panderola com el de l'Escultor Viciano que li deien el carrer de la Vieta, la plaça de la Pau, el de Ximénez i el de Pelayo del Castillo. També hi havia el Banc d'Espanya, hui malauradament desaparegut.
A la plaça de Fadrell anaven a llogar-se els treballadors del camp i era un espectacle impressionant veure'ls marxar a l'horta en quan era l'hora marcada per començar l'anada al tall de la faena. També era característica la façana de la casa de la Fàbrica de Gas amb la finestra en forma de bombeta i la porta d'endoll, hui feliçment conservada al carrer de Lluís Vives.
 
Avui tenen al sector l'avinguda de Casalduch (primera part), el parc del PERI 18 i l'avinguda de Chatellerault.