Gaiata 19: La Cultural

De moment el número més alt dels sector és el 19 i aquest va nàixer en 1984 quan es van crear els dos últims. Comprén la part Sud de la ciutat i té com a límits els carrers de Salvador Guinot, la carretera de Ribesalbes, l'avinguda de Vila-real, l'avinguda de València i els afores.
 
El nom li ve del camp d'esports que hi va haver a l'avinguda de València on la Cultural Esportiva practicava el bàsquet, l'handbol, l'atletisme i qualsevol esport que necessitara un camp a l'aire lliure. Al desaparèixer eixe camp es va construir el grup de vivendes conegut com de Cardona Vives.
 
Més al Sud estava el Tronío, barri característic ocupat per majoria de persones d'ètnia gitana i els xiquets dels quals compartien l'escola amb els dels barris pròxims. Just al costat es va construir el grup de cases Verge de Lledó i la recent construcció de la Ronda de Circumval·lació junt al nou disseny de l'avinguda de València li han donat al sector una aparença de gran barri com cal a una ciutat com la nostra, jove en la Història.
 
Quan es va crear el sector, la gaiata s'instal·lava a la plaça de la Llibertat i amb posterioritat es col·loca al carrer de l'Illa de Baleato. Al sector està l'institut Vicent Castell i l'escola Antoni Armelles.