Gaiata 15: Sequiol

El sistema de reg del terme de Castelló que naixia a la sèquia Major estava constituït per files, braçals, sequiols i regadores. Un d'aquest sequiols entrava a Castelló per subministrar-li aigua i ben a prop es va construir un camp de futbol a principis del segle passat on jugava el Club Esportiu Castelló els seus partits del Campionat Regional i després inclús els de Segona i Primera Divisió i que va desaparéixer els anys cinquanta al traslladar-se a l'Estadi Castàlia.
 
El nom del sector li ve del camp de futbol i el polígon que el formava estava limitat per l'avinguda de Borriana, l'avinguda de València, l'avinguda de Casalduch, el carrer de Salvador Masip i els afores.
 
Al solar alliberat a l'enderrocar el camp de futbol es va construir l'Escola de Magisteri. També estava l'hort dels filadors de cànem junt a la via de la Panderola a l'actual carrer del Mestre Breton.
 
La gaiata s'instal·la a la placeta que formen els carrers d'Herrero, del Sequiol i del Mestre Breton. A més a més de l'escola de Magisteri hi ha al sector l'institut Matilde Salvador.
 
Visita el seu Web: