Gaiata 12: Grau

Encara que al començament li digueren Sector Poblados Marítimos sempre ha sigut el Grau, el benvolgut Grau, que ens ha servit per unir-nos per la mar amb tots els continents del món i a més a més per abastar de peix a tot el poble així com per exportar-ne a altres terres.
 
Començà el Grau sent un nucli xicotet de cases de pescadors però hui és un barri més de la nostra ciutat amb un desenvolupament industrial molt important. No oblidem la Refineria i la Central Tèrmica que són ben propet d'eixe Grau i l'activitat portuària amb l'exportació-importació de tot tipus de productes.
 
La Panderola donava un toc molt casolà quan transitava des de l'estacioneta fins a l'escullera del far transportant els passatgers que hi anaven a la platja del Pinar per banyar-se.
 
Al començament de les festes la gaiata s'intal·lava al passeig de Bonavista, canviant-se després a l'actual lloc a la plaça del Carme.
 
Hui amb la integració del Port a la ciutat i la construcció del Gran Casino, del Reial Club Nàutic, de la plaça del Mar i tot el Moll de Costa han fet del Grau un barri privilegiat.