Colla Vora Sèquia

La Colla Vora Sèquia, es va formar oficialment l’any 1985, tot i que funciona des de l’any 1930, en l’àmbit llaurador de Castelló, ja que en aquest local es reunien, els podadors de la colla del “Siñó Pepe Rumbete”.
            Es denomina “Vora Sèquia” per què pel centre del carrer Governador transcorre la sèquia Major que rega el terme de Castelló.
            Som una colla gastronòmica, on cuinem un bon grapat de plats de la terra, la setmana abans de la Magdalena, preparem una truita de creïlla gegant, amb una paella de 60 places ( i li donem la volta). També tenim la “Rondalla Vora Sèquia”, coneguda per les seues variades actuacions a Castelló i província.
            Per desplaçar-nos hem tingut, des del típic “carro i aca” (en temps d’antany), motocultor (adornat amb baladre i fulls de palmera), fins el remolc que tenim en l’actualitat, arrossegat per un potent tractor.
            Actualment està formada per nou matrimonis. Participem al Pregó, Romeria, Tornà, Desfilada de Gaiates, i la majoria hem format part de comissions de Gaiates.

Foto: