Colla REY DE COPAS

La colla REY DE COPAS naix a la Magdalena de 1987. En aquell any la colla no era més que una “colla d´amics” que decidiren reunir-se en un cau per tal de celebrar les festes amb germanor. Era un grup format per dotze amics que es coneixien des de la infantesa.
     A l´hora d´adoptar un nom que identificara el col.lectiu, van haver de considerar diverses posibilitats. Finalment van triar el nom de “Rey de Copas”, perquè aquest nom reunia en una sola expressió dos elements –la baralla espanyola i el vi- que explicaven la doble intenció del grup en constituir-se com a colla: l´esperit festívol i el sentiment de vincle, de pertànyer a una mateixa comunitat. Des d´un principi, Rey de Copas va tenir una connotació numèrica que assimilava aquesta figura de la baralla amb el nombre de membres de la colla, és a dir, dotze. No obstant això, en augmentar el nombre de membres, aquesta significació va desaparéixer , tot i que segueix conservant el sentit històric, fundacional.
     El sentiment de pertànyer a una comunitat i l´element festívol ens troben en la mateixa raó de ser de les festes de la Magdalena. Doncs bé, a partir de la baralla espanyola i del vi –tots dos elements de socialització que es troben força arrelats en la nostra cultura popular- Rey de Copas es transforma en un signe d´unió entre tots els membres del grup, i entre aquest i la seua ciutat: Castelló; com també amb un element actiu que duu el desig de participar en la potenciació de les festes.
     Rey de Copas naix d´un primitiu i genuí sentiment de colla, de grup, de quan la majoria dels seus membres tan sols tenien 15 anys. Amb el temps, el nom de la colla s´ha convertit en l´element aglutinador, lloc comú de referència i, al capdavall, el vincle de major importància dins del col.lectiu.
     Juntament amb aquest significat, els membres d´aquest col.lectiu relacionen el nom de la colla amb el sentiment de festa, d´alegria; l´alegria de saber-se amics, de pertànyer a un mateix grup i de celebrar-ho a la ciutat que els va veure nàixer, Castelló de la Plana.