Colla PASTORET

L´ofici de pastor potser siga tan vell com la humanitat. El desenrotllament tecnològic actual i el canvi radical que s´ha produït en una societat tradicionalment agropecuària, com es ara la nostra, ha fet que la imatge de l´home i el gos que menaven el bestiar a pasturar, resulte anacrònica i fins i tot incongruent amb els temps que corren. No obstant això, a la nostra comarca encara n´hi ha, de pastors i pastorets.
     La colla PASTORET naix com a associació cultural l´any 1988. La història del nom d´aquesta colla va començar un dia de reunió i de festa, a poqueta nit. La nit es feia llarga, les hores passaven i d´entre els noms que es van proposar, no n´hi havia cap que agradara als participants a la reunió. Sobtadament, algú va contar un conte que parlava d´un home amb un gos, a qui tothom anomenava  “pastoret” va tenir ressó i amb el temps, aquest nom es va convertir en el senyal d´identitat del grup.
     El logotip de la colla és significatiu: representa un bastó –potser en memòria del que utilitzava el pastor- i un queixal –pot ser el queixal del seny- amb signes avidents d´haver estat atacat per la càries.
     Per a aquests festers, el nom significa esperit de festa, d´unió i d´amistat.