Colla LLISSA FANGUERA

Érem un grup d`amics que l’any 1998 van decidir ajuntar-nos com a Colla,  en un principi érem 30, però  els últims anys som  al voltant de 20. Tots tenim en comú la il·lusió de gaudir de les festes de la Magdalena, i això és el que va fer que volguérem ser una colla, des del primer any vam voler federar-nos amb les altres colles per a participar de la festa, des de la legalitat.
     Decidir un nom per a la Colla va ser difícil, vam dubtar molt, teníem noms com: la Sang del moro, el Monstre de les Gaiates, Les Orelles del Negre, però després la  idea que alguna  colla molt coneguda tenia nom de peix, va fer que pensàrem en un peix d’ací, de la terra com a opció per al nostre nom, i va sortir  la LLISSA FANGUERA, que alguns membres de la colla coneixien bé per la seua afició a la pesca.
     El preu elevat dels lloguers per a Magdalena ha fet que no tinguérem el mateix local tots els anys, però dels sis anys que té la colla, durant tres hem estat al carrer Lagasca, un carrer molt vinculat a la festa nocturna.
     Tots els anys hem tingut un dia de música en directe a la colla, també els dos últims anys  un striptease masculí (professional). Per una altra banda el grup de balades i música sud-americana  Zapucai ha estat amb nosaltres tots els anys, i també ens va  acompanyar un any  el grup de música celta Arguruwen. Totes aquestes actuacions sempre han estat obertes per a tot el públic.
  Un altre acte de caràcter privat és el  que fem al començament de les festes:  les dones de la colla en votació secreta trien un  regino llisero i un damo d’honor  i el dissabte a la nit fem l’acte de la proclamació i  la imposició de bandes.
     Tots els anys hem participat en el concurs de Paelles de la Colla del Rei Barbut, en els dos últims  hem guanyat el tercer i primer premi respectivament.  La romeria a la Magdalena, el Pregó, el sopar de colles, l’actuació de Xarxa Teatre, i la Magdalena Vítol són els actes  principals  en els quals sempre participem, però també hi ha un acte menys conegut  com és el segon Magdalena Vítol al peu del Fadrí, que sempre ha despertat curiositat per a la nostra colla.
     En els dos últims anys nous membres de la colla han nascut,  el nostre objectiu és que els nostres fills  participen en les festes magdaleneres des de l’àmbit de la colla.

Foto: