Colla L’ESCAQUEIG

     La colla L’ESCAQUEIG la formem disset amics i amigues des de fa molt temps, que generalment vivim qualsevol tipus de celebració junts i sobretot, vivim ben units les Festes de la Magdalena, sent aquestes unes de les celebracions més importants de la nostra ciutat.
     Amb la intenció de consolidar i unir-nos més, decidirem fundar una colla, amb la intenció de tenir un local on poder reunir-nos més habitualment que abans, i on podem viure més intensament qualsevol festivitat.
     Per fer-ho d’una manera més seriosa, llavors acordàrem formar part de la Federació de Colles de Castelló i participar el màxim possible dins de les nostres possibilitats, ja que ens havien parlat que, formant part de la Federació, podríem participar en concursos i sobretot, veuríem les festes des d’una altra perspectiva, i en abelleix passar-ho millor encara.
     Per definir el nostre nom, anem a contar-vos simplement una anècdota:
- Donat que començàrem al principi de l’estiu, i que els estius són indicats exactament per treballar més que el que tens per obligació, decidírem quedar el caps de setmana per ficar en ordre la colla respecte a papers, neteja, etc... total que cada vegada acudia menys gent, i com en tota casa de veí, si podies escapar-te ficant qualsevol escusa i esperant que altres s’encarregaren d’organitzar-lo, passava el que passava “unos por otros, la casa sin barrer”, dita popular que en un principi revelava exactamant de molt bona fe, el que ens estava passant.
- Però hui per hui, amb la il·lusió de poder col·laborar en les festes i certament el treball s’ha reduït bastant, donat que estem més centrats, i al contrari que abans, ara tot gira envers d’alçar a un nivell superior el nostre lloc preferit de reunions, llur nom molt bé explica al que en veníem referint: COLLA L’ESCAQUEIG.
     Ens ha costat aplegar ací, però ens sentim priviligiats de poder viure les nostres festes fundacionals units a la gent de la festa, amb les Colles i la Junta de Festes.