Colla L’ALQUERIA BLAVA

     Som un grup d’amics, tots nosaltres castellonencs, que com durant  tota la vida ens ha agradat anar a la romeria, no voldríem  renunciar-hi mai.
     Però com que els anys no passen debades i anar a peu s’ens feia tant pesat, vàrem pensar a motoritzar-nos i d’aquesta manera poder seguir fent la romeria.
     Com que un company té un tractor amb remolc, el vàrem adornar amb branques i canyissos i així fou com  anarem el primer any.
     El viatge va anar bé, però ens va parèixer un “carro” massa pobre pel que representa per a nosaltres la festa, i vam proposar-nos fer un nou més lluit i al mateix temps més gran, i per açò necessitàvem formar una “colla” més formal i competent.
     Formada ja la colla pensarem a construir una alquería rememorant aquelles alquerietes de les marjals i,  per a ser més fidels a aquells costums, la vam pintar de blau, fet que ens va donar peu al nom de la colla.
     Aleshores hem participat en la romeria, la tornada de la romeria, l’entrada de carros, el Pregó Infantil, .... i és la nostra intenció seguir fent-ho.
     Amb aquestes ganes de participar i de viure la festa castellonera els enviem una salutació cordial d’aquests amics castelloners de L’ALQUERIA BLAVA.