Colla KOGOLLO

Aquest col·lectiu fester es va fundar l´any 1990. D´entre tots els noms possibles van triar el de KOGOLLO, perquè, -segons diuen aquests festers-, el nom té un significat d´unió, d´agrupació... i, això... és el més important per a la colla.
     D´altra banda, aquest grup d´amics es consideren uns seguidors fidels del Club Esportiu Castelló i cada dos setmanes, si fa o no fa, es congreguen a l´estadi de Castàlia per tal de donar suport a l´equip de la ciutat.
     Pel que fa a l´esperit esportiu, cal dir que el logotip de la colla es força expressiu: es tracta d´una figura que representa un ocell vestit amb la samarreta del Club Esportiu Castelló i que duu una mena d´herbeta, potser de cànem, que li penja del bec.
     Aquesta figura que hem descrit li han posat el nom de “gafarró albinegre” i representa la mascota de la colla.
     El mot castellà  “gafarrón o pardillo” és el nom popular que reben dues espècies d´ocells (Cannabina linota i Linearia borealis). Tots dos ocells s´alimenten de llavors, principalment de llinosa (llavor del lli) i de les llavors del cànem; tenen un cant bonic i són fàcils de domesticar.
     Finalment, els de la colla Kogollo, amb aquest curiós nom, volen manifestar el sentiment d´unió i de germanor que ha d´existir entre els col·lectius festers.