Colla ES TINTO BÁSICO SIENPOSIEN

     Per tal de trobar un nom que identifiqués plenament al colla amb la seua manera de veure i de viure la festa, es van reunir els socis fundadors, els quals van arribar a dues conclusions importants a tenir en compte en el moment de l´elecció del nom de la colla.
     D´una banda, calia que reflectira el caràcter divertit i desimbolt que caracteritzava aquest grup d´amics i, d´una altra, volien ressaltar un dels elements tradicionals i bàsics a les festes que se celebren pertot arreu: el vi.
     Per si de cas la tasca no era suficientment complicada, també es tractava de deixar ben clar que estaven disposats a viure la setmana magdalenenca fins als límits, és a dir, al cent per cent en tots els seus aspectes: culturals, tradicionals i festers.
     Van presentar-se diverses opcions i, fidels a les seues idees fonamentals, van fer un curiós joc de paraules tretes del títol d´una pel.lícula de gran popularitat i èxit a les pantalles del cinema, “Instinto Bàsico”, que tothom coneixia i en parlava: ES TINTO BASICO SIENPOSIEN.
     En aquesta mateixa línia, dos anys després de la seua fundació, van confeccionar un logotip perquè servira d´identitat pròpia de la colla, i van acordar que aquest hauria de ser una “botella” de vi “tinto”, com és com cal, o negre, com caldria dir, amb una figura molt sonrient que els precediria allà on anaren.