Colla ELS CACAUETS

     La colla es fundà l’any 1990 de manera fortuïta per un grapat d’amics que pensaren que la millor forma de viure les festes era que tots junts,  formant un grup.
     L’any 1993 es legalitzà la colla com a Associació Cultural COLLA ELS CACAUETS, aquest nom fou ficat en honor als components de menor edat que formaven part de la colla junt als seus pares, als que anomenàvem cacauets, i com que tots sabem és una menja que tots apreciem en les festes d’aquesta terra, sobretot a les Festes de la Magdalena per acompanyar els bons caldos que generen les nostres terres.
     El cacauet (Arachis hypogea)) era molt conreat a la nostra comarca, bàsicament, era de consum familiar. Les cacaueres eren arrancades de les “entranyes” de la terra i, sobre la rectitud dels cavallons, es deixaven eixugar al sol.
     Vàrem decidir la construcció de la seu social, la qual és mòbil ja que és el carromato amb el qual ens desplacem en romeria fins a l’ermita de la Magdalena. Amb aquest vehicle col·laborem amb el Pregó Infantil, fent honor al nostre nom, obsequiem a tots els castellonencs amb molt quilograms de cacauets.
     És per això que els membres de la colla ens considerem una família, que pretén passar les Festes de la Magdalena al carrer, amb tot el poble, i amb el desig de seguir gaudint de les festes, obsequiant aquest  menjar tan preuat entre nosaltres, durant molt anys.