Colla EL CRESOL VELL

Hola, som la colla el Cresol Vell.
            Que… qui som?
            Som una colla d´amics que ens vam conèixer a la Gaiata’6  l´any 1980-1981.
            De la comissió d´aquesta gaiata a aquest any, van eixir alguns matrimonis i van continuar veient-se a la Pèrgola tots els anys a la presentació de la gaiata’6 ja que aquesta comissió feia una ofrena a la madrina corresponent, any darrere d´any.
            Així va passar el temps, fins que, l´any 1.992, vam decidir formar la colla, a partir de la gent d´aquesta comissió anteriorment esmentada i de familiars i amics que van voler afegir-s’hi.
            La nostra il·lusió des del principi va ser participar activament en les festes, per això vam començar a fer els "motocarros" per anar a la Magdalena, eixir al Pregó infantil amb els xiquets i, a més, participar en l´ofrena de flors, anar als castells de focs i a tots els actes importants que hi ha durant aquesta setmana gran que és la Magdalena per a Castelló.
            I…, per què el Cresol Vell?. Be, tot va ser perquè  ens reuníem a l´alqueria d´un dels components de la colla per a fer els "motocarros" anteriorment ressenyats quan algú,  pensant en el nom de la colla, va traure d´un racó un cresol antic, així que vam dir: "Ja està : colla El Cresol", però …, quina va ser la nostra sorpresa, quan vam anar a Conselleria a inscriure la colla i ens van dir que, ja existia una associació amb aquest nom, així va ser que, a la fi, vam acabar amb el nom actual "EL CRESOL VELL".
            És molt dificil resumir en poques línies tota la nostra trajectòria com a colla, ja que, han estat moltes coses les que hem anant fent al llarg de tots els anys en què existim fins arribar als nostres dies, si algú vol saber més, que ens pregunte.