Colla EL CEPET

L’Associació Cultural, Gastronòmica i Recreativa "Colla el Cepet", nasqué dins del "Bar Tafolet" quan un grup d’amics a proposta de José Carlos desitjaren formar part de la Festa d’una manera més emblemàtica que les simples reunions en el “Tafolet”.
     A partir d’aquest moment, en el local del carrer d’Amunt, on la colla inicià el seu camí i ara en la plaça Isabel La Catòlica, sempre rodejats d’amics i amb més de quaranta socis hem anat treballant perquè la nostra Colla fóra tema de conversació en l’entitat Magdalenera.
     La denominació del Cepet fou presentada al grup amb el lema “que no te pillen” i gràcies al “ferrer” de la colla “Amancio” tots els seus membre i amic porten llur distintiu (un Cepet en miniatura) però que et pot pillar. També figura el “Fadrí i la
Canya”, com a símbols magdaleners de les nostres festes.
     Tots els anys, a proposta de la gent de la colla, concedint el “Cepet d’Argent”  a una persona o entitat molt relacionada amb el món de la festa. Aquest guardó el donem en les Festes de la Magdalena.

     El cep forma part de la caça del nosaltres avantpassats, era utilitzat per molt llauradors que en el horts paraven ceps per agafar aus com a part del manteniment familiar i d’aquesta manera preparaven múltiples receptes que avui en dia són mite del record (engravà de pardalets, pardalets fregits amb alls tendres, tords amb escabetx, etc..) De fet, molts visitants de la nostra Colla, han volgut contribuir amb donacions de ceps antics i aquests estan exposat en el nostre local.

     Si voleu més informació, podeu consultar la nostra pàgina  web: www.iespana.es/collaelcepet