Colla DE DOLÇAINERS I TABALETERS LA NOVA ESCOLA

La Nova Escola, va nàixer a l'agost del 2009 per la iniciativa de la família Montañés-Anglés. Però no va ser fins al  2011 quan ens vam federar com a colla de dolçaina i tabal.

El Grup de danses La Nova Escola va començar amb un grupet de xiquets, amb moltes ganes de ballar i difondre el nostre folklore, acompanyats per una colleta xicoteta d'amics, que de forma informal, els acompanyava en les actuacions posant les melodies als seus balls. Davant de la necessitat del grup de ball, de tindre un acompanyament musical en les seues actuacions, al 2010, esta xicoteta colla d'amics acudixen  a  l'Escola Municipal de Dolçaina i Tabal de Castelló, per a formar-se com a  músics, i comencen a adquirir les nocions necessàries tant de dolçaina com de tabal.

Al 2012 el grup es consolida com a colla,  i ja no sols acompanya al grup de ball en les seues actuacions, sinó que també en té de pròpies, i acompanya a diverses associacions en els seus cercaviles i festes.

La colla, compta amb classes tant de dolçaina com de tabal, podeu obtindre més info en:

El correu: lanovaescola@gmail.com
En el local: Ronda Magdalena 95 baix
En facebook: lanova.escola
En google +: +LANOVAESCOLACastellón
En Foursquare: LA NOVA ESCOLA
En twitter: @LaNovaEscola
En tuenti: La Nova Escola Castelló
 

En l'actualitat la colla està dirigida per Rubén Muntñés. Ell és qui s'encarrega de preparar estos músics, així com de les seues gestions i actuacions.

La colla, també coneguda com LNE, la conformen un conjunt de 24 músics, i els les seues famílies.

Foto: