Colla ANEM ANEM

     ANEM ANEM, així comença la lletra de “Rotllo i Canya”. A l’hora de triar, quin millor nom per a identificar-nos amb el pasdoble tant magdalenenc de Pepito Garcia?
     Així ho decidirem un grup d’amics, alguns en parentiu, quan sentírem la necessitat d’ajuntar-nos i viure les festes en companyia.
     Les primeres petjades les donarem a la tardor de 1995, fou quan decidírem fer colla. Però calia trobar un logotip d’identificació, i la tasca del disseny l’encomanarem al polifacètic En Joaquim Mas Sanchis i la realització de l’estendard amb els brodats a Na Rosa Bachero.
     A l’anvers sobre un fons blanc el contorn de l’ermita de la Magdalena amb el seu caminet i unes petjades que fan camí, el mocador verd, la canya i el rotllo, tot açò envoltat del nom ANEM ANEM.
     Al revers, l’escut de la ciutat, brodat amb pedreria amb el nom (CASTELLÓ) i l’any de fundació de la colla (1996).
     Al voltant de trenta membres formem l’associació cultural ANEM ANEM, la qual cosa portem amb orgull, sense cap ànim de lucre, amb la intenció i finalitat de passar i viure la setmana magdalenenca el més intensament possible.
     Durant l’any, organitzem alguna paella o torrada de carn, i ha creat jurisprudència fer un viatge anual de cap de setmana.
     Quan arriba la festa, a l’entorn de la taula ens reunim en una setmana gastronòmica, sense oblidar-nos d’uns actes que participen any rere any des de la fundació de la colla. Pregó, Romeria i “Tornà”, Ofrena, són cita obligada per als integrants d’ANEM ANEM, tant majors com la descendència.