Cavallers Templers de Castelló

L’Associació Cultural Cavallers Templers de Castelló naix de la inquietud de 7 cavallers en conèixer la incidència de l’Ordre del Temple a la província de Castelló i saber com visqueren en les nostres terres aquells monjos guerrers.
Volem ser un punt de referència per a tot aquell que desitge saber alguna cosa sobre el Temple, conèixer aquells Templers que ensenyaren al nostre rei Jaume I, a ser home, a ser guerrer, en una paraula a ser rei.
La nostra associació tots els anys homenatja un personatge o institució amb el càrrec honorífic de GRAN MESTRE TEMPLER.
La llista de Mestres Templers són: La ciutat de Montsó, En Alberto Fabra i Part, Na Marisol Linares, En Juan Ripollés (Beato Ripo), En Josep Lluís Valencia i Larrañeta, En Lorenzo Ramírez i Portolés i Federació de Colles de Castelló
Dins dels actes que fem durant tot l’any, des de fa tres, la Nit Templera de Castelló és la festa medieval més important que es fa en la província. També cal destacar el cicle cultural “Castelló Novembre Templer” en el què fem conferències, exposicions, juraments i imposicions als novicis templers, i nomenem del Mestre Templer de l’any.
El nostre Cau Social està al carrer Sant Francesc, 33 (antic carrer Talecons).
 
---------------------------------------------------- 
Va ser fundada l'any 2002, bressolat per un grup de castelloneros que decideix recrear la Sobirana Orde del Tremp en terres castellonenques, partint de la base que Jaume I va ser educat per un cavaller templer, Guillem de Mont Rodón.
Els seus membres desfilen en la Cavalcada del Pregó i organitzen diversos actes durant les festes de la Magdalena i porten el nom de Castelló en els diversos viatges que realitzen dins i fora de la província, participant en fires i esdeveniments medievals i en els que reviuen els valors templers, mantenint encesa la flama de les tradicions castelloneres.

Foto: