Nit Templària

Des que es fundà l'Associació Cultural Cavallers Templers de Castelló un dels objectius era la participació en esdeveniments culturals fora de la nostra capital i difondre la cultura Templera per on anàrem. Durant eixos viatges (Ponferrada, Terol, Montsó, Caravaca de la Cruz, Barcelona etc...) vam participar en festes medievals on s'organitzava un sopar medieval i més concretament en Ponferrada i Caravaca de la Cruz l'eix principal d'eixe sopar eren els Templers.
              Ens va sorgir la idea ja que en la nostra ciutat mancàvem d'este tipus d'activitats, l'organitzar un sopar medieval Templer. Posats en contacte amb la direcció de la Federació Colles de Castelló on vam ser realment ben rebuts els vam exposar la idea i una vegada aprovada per l'assemblea ens en vam anar junt a la Federació Colles a parlar amb la Junta de Festes per a involucrar-los en l'organització i com no, no podia faltar el suport institucional de l'Ajuntament i de la Diputació de Castelló.
              En el mes de setembre de l'any 2006 el projecte es va convertir en realitat, no podia tindre millor suport que el Cronista oficial de la Ciutat, Tònico Gascó, fóra el primer pregoner de la Nit Templària Castelló. Aquesta primera edició va comptar amb prop de tres-cents comensals que es van reunir per culpa del mal temps en el recinte de la Pèrgola de Castelló.
              La Nit Templària el logotip de la qual és el Fadrí Templer vestit de templer, va tindre la seua segona edició, any 2007, esta vegada ens va respectar el temps i encara que amb fred es va realitzar en el mes de novembre amb una plaça Major de Castelló decorada per a tal fi. La participació va rondar els quatre-cents seixanta comensals i el pregoner va ser el poeta, escriptor i professor castellonenc Entoni-ho Arvellola.
              Com no hi ha dos sense tres, el passat any 2008 es va realitzar la tercera edició de la Nit Templària Castelló, amb nous aires, nous projectes que es van anar afegint per què Castelló viscera un cap de setmana medieval intens. Es portà a terme el primer concurs d'Oca Medieval, tauler que dissenyà el pintor castellonenc i Mestre Templer 2008, Lorenesos Ramírez, també es va realitzar als voltants de la Plaça Major una fira d'arts i oficis medievals amb un èxit de participació tant d'artesans com de públic que donà molt de color i ambient.
              El pregoner d'aquesta edició va ser el periodista valencià i director del programa de festes de Canal Nou "Cor de Festa", Julio Tormo qui va invitar les autoritats de Castelló perquè la Nit Templària siga reconeguda com la tercera festa de Castelló després de la Magdalena i les festes de Lledó. Les expectatives de participació en la III Nit Templària van ser sobrepassades, quasi sis-centes persones es van donar cita en la plaça Major de Castelló .
              Els Templers de Castelló ja estem preparant una IV Nit Templària que es celebrarà en les primeres setmanes de setembre i amb mes novetats per què la gent de Castelló coneguen quins van ser eixos Cavallers Templers que van educar i van acompanyar al nostre Rei Jaume I.   Vos  esperem!

Foto: