Ball Perdut

Castelló Ballada participativa del "Ball perdut" V edició 2012 día 19 de Maig

El Ball Perdut és el símbol dels balls locals, tal com passa en la resta de pobles valencians. El poble sencer participa en les ballades que s'organitzen en moments especials en llocs destacats i senten el Ball Perdut como un element propi del seu constumari col·lectiu, el qual any rere any es recrea i es balla. Per aquest motiu, la federació de grups que vetlla per la seua restauració convoca de nou la ballada anual al tercer dissabte del mes de maig quan la primavera floreix a Castelló i bullen els carrers d'activitats i de gent; començant per la celebració de la Festa de la nostra patrona, la Mare de Déu del Lledó, passant per la Festa de la Rosa i les rondes, el Festival de Danses de l'Antiga Corona d'Aragó o la Nit de l'Art, entre molts actes més. Com cada any els representants dels grups del comité organitzador de la ballada dirigiran els tallers de dansa per a l'aprenentatge del Ball Perdut per a tothom que ho desitge, tant a Castelló ciutat com al Grau. Conéixer el ball és un motiu de festa i germanor per a gaudir de la nostra tradició.

Ballada  participativa
Lloc: plaça Major de Castelló
Hora: 19:00 h
Convocatòria oberta a totes les persones que desitgen participar
Sopar de pa i porta a la plaça Major a las 21:00 h
Seguidament festa amb  la col.laboració de la Fundació Municipal de Festes de Castelló y  "les rondalles" dels grups federats.
La música de l'anguila, l'arenilla, la resalada, les seguidilles, el pas pla i la bolangera omplirà la plaça Major de la vila i unirá, al mateix temps, les generacions passades de castellonencs amb les presents. El Ball Perdut és el Ball de la Plaça de Castelló de la Plana, un element més d'identificació col·lectiva del nostre poble.

 
 
(Vore vídeo) 

 

Foto: