Tornà

En 1989 es recupera la Tornà. Es va confecionar la consueta o ordre de peregrinació i la indumentària de cantors i escolans. Igualment es va recuperar Rata Grossa, personatge infantil asilat al col·legi d’Òrfens de Sant Vicent Ferrer, que porta el fanal que il·lumina el sagristà de Santa Maria. La figura havia estat recreada literàriament per l’escriptor Ricardo Carreras. En 1989 Rata Grossa i els xiquets acompanyants pertanyien al col·legi Herrero, i van ser aportats pel mestre Lluís Viciano.
 
Més informació: 
 
La festa a l´Ermitori de la Magdalena finalitza a les 16´00 hores, quan la romeria comença l´anomenada TORNÀ, amb el Clero, Junta de Festes, Corporació Municipal i Autoritats.

En la TORNÀ, que s´efectua quasi pel mateix recorregut que la ROMERIA, s´efectuen varies parades oficials cantant-se en cadascuna d´elles els antics GOJOS. La primera s´efectua baix el Pont de la General, des s´on es divisa per primera vegada la Basílica del Lledó. La segona es realitza a l´Ermita de Sant Roc de Canet, arribant posteriorment a la tercera al Convent de les Carmelites Descalces, les quals s´alegren de la nostra arribada i l´última es duu a terme a la Basílica del Lledó, on es canten novament els GOJOS i es reparteix a la seua esplanada ORXATA AMB FARTONS als romers per recuperar forces.

A les 19´30 hores aproximadament s´efectua l´entrada de la TORNÀ a la Ciutat, acabant on va començar: a la Con-catedral de Santa Maria.

Foto: