Homenatge a les comissions de sector

Més informació: 
 
 
L´Homenatge a les Comissions del Sector és un acte mitjançant el qual es pretén enaltir el paper que realitzen les dames de sector dins les nostres festes i des de cadascuna de les diferents gaiates.

Aquest acte ha sofert una evolució, ja que originàriament consistia en un sopar de "pa i porta" que es celebrava al Recinte Municipal de la Pèrgola, on es reunien totes les gaiates i persones del món fester; sopar en el qual el moment central el constituïa el discurs de la Reina, i que es tancava amb un espectacle o orquestra. Actualment està més específicament dirigit a aquelles dones que al llarg de tot un any i dins d´una gaiata han treballat per aconseguir unes festes plenes de lluentor, pel que l´Homenatge constitueix un reconeixement al seu esforç i treball, a l´igual que pretén destacar que la figura de la dama de sector és de vital importància.

L´Homenatge pot constituir diferents formes, però ha de complir un objectiu, i és que les dames de sector es sentisquen les vertaderes protagonistes de la nit, ja que, es tracta d´una gala dedicada especialment a elles, i , en general, a la resta de persones que conformen el "mon gaiater". El parlament de la reina continua estant el moment àlgid de la nit. La vetllada es tanca amb un ball.
 

Foto: