Corregudes de bous

Més informació:
 
La Fira de la Magdalena obri la temporada taurina des de sempre a Espanya. La Plaça de Bous de Castelló, de segona categoria, és una de les més apreciades per toreros i ramaders, perquè se li reconeix la seua serietat, protagonisme i afició (cal tindre en Compte que Castelló és la província d´Espanya més tauròfila: cap poble manca de la seua festa de bous i, per tant, cap d´ells deixa de tindre bons aficionats a l´arena i els seus modismes. Els ramaders saben que un èxit en l´avinguda de Pérez Galdós significa moltes vendes de banyats en els diferents pobles, i als toreros, si triomfen, se´ls obrin molts contractes en la resta del país.

La Fira de la Magdalena ve desenrotllant-se des de la Inauguració del cós en 1888. Després de la remodelació de les Festes en 1945 se van anar afegint festejos a la mateixa i, en l´actualitat, una setmana completa el palmito tauròfil que s´oferix a l´aficionat (6 corregudes de bous, 1 correguda de jònecs i 1 de piques). L´empresa, en els últims anys, sabedora de la gran afició al bou, oferix, igualment, "bous de carrer" i becerradas matinals per als joves rodadors.

El Club Taurí de Castelló (aproximadament 600 socis ) concedix al finalitzar la Fira la "Divisa d´Honor" a la ramaderia el bou de la qual s´haja considerat més brau (des de 1956 ) i el "Trofeu Magdalena" al torero triomfador ( des de 1954). Al llarg de la setmana de Fira, després dels festejos, organitza una tertúlia en l´Hotel Mindoro amb toreros i ramaders actuants en el dia. Altres Clubs i Penyes també oferixen els seus guardons als triomfadors: Club Grada 121, Peña Taurina La Revolera ( formada per dones ),Porcelanosa Casino Antic, Peña La Chicuelína (Ona), Hotel la senyora Lola Trofeu Manolo Montoliu al millor picador i banderiller i Club Taurí de L´Alcora, Club Taurí de Benicàssim, Club Cultural Taurí de Segorbe, Associació Crítics Taurins i Assessors Taurins (torejador de jònecs triomfador). El lntur Hotel oferix també una tertúlia a càrrec de Manolo Molés. La Fira a Castelló es viu plenament i són molts els forans que es deixen vore per esta terra gràcies a ella. Ací, tenen tots sos casa.
 

Foto: